Manisa'da dün kışlada akşam yaşanan yemekten zehirlenme olayı bu akşam da yaşandı.

Hürriyet'in haberine göre, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yemek sonrası rahatsızlanan çok sayıda asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Tugay Komutanlığı içinde de çadırlar kurulduğu ve askerlere müdahale edildiği öğrenildi.

Öte yandan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Merkezefendi Devlet Hastanesine gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti.

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neden etkilendiği tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 200'e yakın askerimizin rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu kritik" dedi.

MANİSA'DA SON 1 AYDA 4'ÜNCÜ ZEHİRLENME VAKASI

Manisa'da daha önce, 24 Mayıs tarihinde 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığındaki 350 asker gıda zehirlenmesi dolayısıyla rahatsızlanmış ve 1 asker yaşamını yitirmişti.

27 Mayıs'ta da Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alayında 70 asker gıda zehirlenmesi yaşamıştı. Son olarak da dün akşam General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında 69 asker yine gıda zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

CHP Manisa Milletvekili Yıldız Tur Biçer de hastanelerdeki askerleri ziyaret etti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Biçer, "Sağlık İl Müdürlüğü, bütün hastanelerde yatan durumu iyi olan hastaların taburcu olmasını istedi. Bütün sağlık görevlileri, acil göreve çağrıldı" diye konuştu.

CHP'Lİ BİÇER: SAYI BİNİ BULABİLİR

CHP'li Biçer, "Ne yazık ki iyi haberler veremiyorum. Sayı yüzleri bulmuş durumda ve askerlerin durumu dünden daha ağır. Sayıyı net olarak söylemek mümkün değil. Korkarım bini bulacak" dedi.