Manavgat’ta orman yangını çıkardıkları iddiasıyla linç girişimine maruz kalan ve Jandarma tarafından gözaltına alınan iki kardeş, serbest bırakıldı.

Manavgat’ta, yaklaşık bir haftadır devam eden yangında evlerini ve arazilerini kaybeden vatandaşlar, yangını çıkardıkları iddia edilen iki kişiye geçtiğimiz günlerde Hocalı Mahallesi’nde linç girişiminde bulundu.

Ormanı ateşe verdikleri öne sürülen iki kişinin araçlarının önünü keserek saldırmaya başlayan kalabalık, bir yandan da aracı ateşe verdi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, iki kişiyi araca bindirerek bölgeden uzaklaştırdı.

KRİZ MERKEZİNDE BİR ARAYA GELDİLER

Karakola götürülerek ifadeleri alınan iki kardeş, olayla ilgilerinin bulunmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. İki kardeşin babası Ahmet Yavuz, çocukların serbest bırakılmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Manavgat’taki yangın kriz merkezinde bir araya geldiklerini söyledi.

'SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK'

Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, Soylu’nun daveti üzerine görüştüklerini ifade eden baba Yavuz, “Sayın bakan kriz anlarında böyle durumların olabileceğini ifade etti ve soğuk kanlı olmamızdan dolayı teşekkür etti. Gayet sıcak bir ortamdı. Çocuklarıma saldıran ve arabamızı yakanlar hakkında da işlem yapılacağını söyledi. “Hiç kimsenin yanına yaptığı kar kalmayacak dedi. Yanan arabamızın ederi de hesabımıza yattı. Teşekkür deriyoruz” dedi.