Süheyla Kaplan / Maltepe

İstanbul ili Maltepe ilçesi ile Hamburg şehri Altona ilçesi arasında işbirliğine dair kardeşlik anlaşması imzalandı.

Anlaşma protokolü  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Altona İlçe Belediye Başkanı Lieane Melzer, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner ile Altona İlçe Meclis başkanı Frank Toussaint adına Yusuf Uzundağ tarafından imzalandı.

Kılıç imza töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın insanlığın yaşadığı sorunlara karşı tüm dünyayı Maltepe'de tek yürek haline getirdiklerini ifade ederek ''Milyonlarca insan bugün fakirlik, anarşi ve terör sorunları yaşıyor. Açlıkla mücadele eden, yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalan insanların sorunları gibi insanlığın muhatap olduğu tüm bu problemlere karşı ortak tavır alıyoruz' dedi.

Maltepe'nin uluslararası bir ilçe olduğunu söyleyen Kılıç, ''Asya, Avrupa ve Afrika'dan her millete, her kültüre merkez olacak uluslararası bir kent. Altona ve Maltepe arasında imzaladığımız kardeş şehir protokolüyle yeni dostluk köprüleri kuruyoruz. Bu anlaşma sadece kağıt üzerinde yapılmış bir anlaşma değil; tüm dünyayı saracak dostluk ateşinin ilk kıvılcımları olacak. Maltepe, Asya, Avrupa ve Afrika'dan her millete, her kültüre uluslararası bir kent olacak” şeklinde konuştu.

Kılıç ayrıca Altona ve Maltepe arasında imzalanan kardeş şehir protokolüyle yeni dostluk köprüleri kurulduğunu ve bu anlaşmanın sadece kağıt üzerinde yapılmış bir anlaşma olmadığını vurguladı.

Altona İlçe belediye Başkanı Melzer de Altona'nın dünyaya açık bit kapı olduğunu ifade ederek “Burada bulunmaktan ve bu anlaşmanın imzalanmış olmasından dolayı çok mutluyum. Somut projelerin gerçekleştirilmesi anlamında bu bir başlangıç olacak” dedi.

İmza töreninde Münih eski Belediye Başkanı ve Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude, çeşitli ülkelerden ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen  44 belediye başkanı ile Hamburg-Altona İlçesinden Sol Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Burgucuoğlu da hazır bulundu. (Demokrat Haber)