Malatya Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz ay Ermeni Mezarlığı'nda dua evi, gasilhane ve bekçi evinin belediye ekiplerince yıkılması gündeme geldi. 

 

Belediye Meclisi bağımsız üyesi Mehmet Moran yaptığı konuşmada Ermeni Mezarlığı'nda yıkılan bölümün imara aykırı ve kaçak yapıldığını söyledi ve CHP'nin yıkıma tepki göstermesini eleştirdi.

 

Kürsüden diz üstü bilgisayarından fotoğraflar gösteren Moran, konuyla hiç ilgisi olmayan Ermenilerin Türk Bayraklarını yakmalarına ilişkin fotoğrafların yanında, yıkımdan sonra CHP'li Meclis üyelerinin İl Başkanı ile birlikte Ermeni Mezarlığı'nda basın açıklamasının fotoğraflarını da gösterdi.

 

Mehmet Moran, "2 Kasım 2009 tarihinden beri her türlü imar yolsuzluğuna tavır koyan ve mücadele eden ancak bu Ermeni Mezarlığı’ndaki kaçak ve ruhsatsız, izinsin yani diğer adıyla bir başka yolsuzluğa taraf olup destek çıkan CHP‘nin sayın İl Başkanı, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri” deyince, CHP'li üyelerden Doğan Aldaş, “Sen kimsin partiyi kötülüyorsun, otur yerine" diyerek tepki gösterdi.