Malatya'da ülkücüler, sokaklara hakaret içeren yazılamalar yaptı, esnafı tehdit etti.

Hamidiye Mahallesi Nasuhi Caddesi Antepli Sokak'ta 6-7 kişilik bir ülkücü grubun yaptığı tehdit içerikli yazılamalar güvenlik kameralarına takıldı.

Dün gece geç saatlerde bir grup ülkücü, Antepli Sokak'ta duvarlara, 3 hilal resimlerini yaparak, "Bir Gece..", "Ülkücü", "Ülkücü Hareket" şeklinde yazılar yazdı. Güvenlik kameralarına takılan görüntülerde söz konusu grubun 25-35 yaş arasında olduğu ve içlerinden birisinde silah olduğu görülürken, gruptakilerin rahat tavırları ve yanlarından geçen insanlara ve araçlara aldırmamaları dikkat çekti.

Yaşananlara ilişkin konuşan Antepli Sokak'ta bulunan Arkadaş Kafe sahibi Hüseyin Uğurlu, olayın kendilerine yönelik olduğunu belirterek, daha önce de buna benzer tehditlere maruz kaldıkarını söyledi.

"BAŞIMIZA BİR ŞEY GELSE HESABINI KİM VERECEK?"

Uğurlu, şunları anlattı: "Biz Malatyalıyız, 23 yıldır ben bu işi yapıyorum, daha önce de dükkanımız yakılmak istendi, ülkücü grupların baskınlarına maruz kaldık. Burada halka açık bir işletmemiz var. Toplumun her kesiminden müşterilerimiz var. Ancak ülkücüler burayı sağ sol çatışması çıkarmanın bir malzemesi olarak kullanmaya çalışıyor. Daha iki ay önce de Malatya'da öğrenci olayları olduğu zamanlar hani bu kimi öğrencilerin bıçaklandığı gibi olaylar yaşandığında da bizim işletmemizi basmaya kalkıştılar. Sokağımızın başına 150-200 kişilik bir grup geldi ancak bir şey yapmadılar. Biz bu tip olayların olabileceğini zaten kestiriyoruz. Geçmişimizde de oldu."

Alevi oldukları ve müşterilerinin de genelde sol sosyalist kesimden olduğu için Malatya'da etnik yada mezhepsel bir gerginlik çıkarmak isteyenlerin kendilerini hedef aldığını kaydeden Uğurlu, şöyle devam etti: "Terörle mücadele polislerine başvurduk. Gelip incelediler. Yarın öbür gün savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yani bir süredir devam eden bu tehditvari şeylerin sonunda burada bir olay olsa ne Vali ne de Emniyet Müdürü bunun altından kalkamaz. Bugün buraya, hem de benim çalışanlarım işyerindeyken bu yazıları yazanların iki gün sonra buraya bir baskın yapmayacağı ne malum. İki gün sonra bizim yada müşterilerimizin başına bir olay gelse hesabını kim verebilir?"

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Hüseyin Uğurlu, polislerin inceleme yapmasının ardından, hafta içerisinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Kaynak: ETHA / Fotoğraflar: malatyahabersaati.com