Mevcut kanunlarda arama kararı için ‘somut delil’ şartı aranırken yeni hazırlanan taslağa göre arama kararı için ‘makul şüphe’ kavramı devreye giriyor.

Taslak daha kanunlaşmadan ilk uygulaması bu sabah Adana’da gerçekleşti. Gazeteci, yazar Aytekin Gezici, ‘makul şüphe’ ile evi aranarak gözaltına alındı. Avukatı Yusuf Özer, gözaltı ve aramanın atılan bazı tweet'lerle ilgili olduğunu söyledi.

Gezici, hakkındaki kararı Twitter üzerinden duyurdu. Sulh Ceza Hakimi Sinan Sivri tarafından alınan kararda “Eylem niteliği, mevcut delil durumu ile muhtemel suç eşyalarının ele geçirilmesi yönünde makul şüphesinin bulunduğu kanaatine varılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir” deniliyor. Gezici'nin avukatı Yusuf Özel gözaltı ve aramanın müvekkilinin attığı bazı tweet'lerle ilgili olduğunu söyledi.

Kararda, Aytekin Gezici’nin evinde arama yapılarak; bilgisayar, cep telefonu, harddisk, fotoğraf makinesi, kamera, program, sim kartı, ses ve görüntü depolayan her türlü cihaza el konulmasına izin veriliyor. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan Aytekin Gezici, gözaltına alındı. Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirilen Gezici, daha sonra Emniyet'e götürüldü.

Hürriyet'te yer alan habere göre ifadesi alınan Gezici, daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan gazeteci Aytekin Gezici, geçtiğimiz günlerde Twitter fenomenlerinden 'Fuat Avni' ile ilgili yazdığı "Fuat Avni Firavun Sarayındaki Musa" ismindeki kitapla gündeme gelmişti.

Gezici, Zaman Gazetesi başta olmak üzere çeşitli yaygın ve yerel gazete ile televizyonlarda çalışmıştı.