Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü köşesinde, MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'ın seçim sonrası değerlendirmelerine yer verdi.

Erkin, Kulat’ın " AK Parti de Cumhurbaşkanlığı da birden fazla anket yaptırıyor. Anketçilere en çok kızdıkları dönemde, anketler yaptırıldı. AK Partili siyasetçilerle davet ettiklerinde görüştüm. Ki bir sürü araştırma şirketiyle görüşülmüştür" dediğini aktardı.

Aytunç Erkin’in Sözcü’de "MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat: İktidar, anketçilere kızdığı dönemde bile birden fazla anket yaptırdı" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

"1 — Tarih 25 Şubat 2019… Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yazısının başlığı, ‘Anketçilerin dünkü tahminlerine bak, yarını anla!' Karahasanoğlu, özellikle iktidarın ‘Anketlerde manipülasyon yapılıyor' iddiasını gündeme getirmiş ve şunları kaydetmişti:

‘… 31 Mart seçimleri yaklaştıkça, anket sahtekarlıkları da tam hız ilerliyor. Neymiş, (İstanbul'da Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu başa baş imiş ama… Ankara'da Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki'den 5 puan önde imiş!)… İnsanın; okkalı bir tokat yapıştırıp, ‘Siz ya sayı saymasını bilmiyorsunuz, ya da dayak yememişsiniz' diyesi geliyor.'

İL İL ANKET HAZIRLADIK

İktidara yakın gazetecilerin çoğu Karahasanoğlu gibi düşünüyordu ama en net yazı Yeni Akit'te yayımlandı. Ancak… 31 Mart sonuçları kimi haklı çıkardı, ortada!… Haklı çıkanlardan birisi de MAK Danışmanlık Şirketi… Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'la seçim öncesi ve sonrası konuştum:

‘İktidar tarafından anketçilere yönelik rahatsızlık açık açık söyleniyordu. Biz de il il anket hazırladık. Ankara'da hem Mansur Yavaş'a hem de Mehmet Özhaseki'ye de sonuçları sundum. Mansur Bey, 2.7 farkla öndeydi. Dün yaptığım açıklamalar sosyal medyada duruyor.'

BÜYÜKÇEKMECE'DE SAHTE SEÇMEN İNCELEMESİ

2 — Binali Bey'in iştahsız görüntüsü etkili oldu Kulat: İktidar İstanbul'un kazanılacağına çok inanıyordu. Peki İstanbul? Mehmet Ali Kulat, 24 Mart günü Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'da düzenlediği miting günü, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine bir davette bulunduğunu anlattı: ‘Sayın Binali Yıldırım yarışa çok önde başlamıştı. 12-13 puan öndeydi diyebiliriz.

Ancak 24 Mart mitinginin olduğu gün Ekrem Bey'e aralarında çok fark kalmadığını söyledim. Hatta, yarışın başa baş bitebileceğini, az farkla da olsa kazanabileceklerini söyledim. Şaşırdı.'

Peki anketçilere iktidardan gelen eleştiriler!.. Kulat'ı dinleyelim:

‘AK Parti de Cumhurbaşkanlığı da birden fazla anket yaptırıyor. Anketçilere en çok kızdıkları dönemde, anketler yaptırıldı. AK Partili siyasetçilerle davet ettiklerinde görüştüm. Ki bir sürü araştırma şirketiyle görüşülmüştür. Hükümeti hoşnut etmeyen sonuçları veren anket şirketleri iktidara yakın medyaya davet edilmedi… Bu da eleştirilerin kitleye ulaşmasına engel oldu.'