MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, yaptıkları son anketle ilgili verilerini paylaştı. Mecliste yer alan partilerin oy oranlarında büyük düşüş göründüğünü söyleyen Kulat, "Halk kararsız olarak duruyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın programına konuk olan Mehmet Ali Kulat, yeni partilerin yeni ittifakları doğuracağını söyleyerek Meclis'te yer alan partilerin oylarında düşüşler yaşandığını belirtti. 

'YENİ KURULAN PARTİLERE BÜYÜK İLGİ VAR'

Kulat, Ahmet Davutoğlu ve üç partinin yeni bir ittifak oluşturabileceğini belirterek, "Yeni partiler kuruluyor. Bunlardan bir tanesini Ahmet Davutoğlu, diğerini ise Ali Babacan kuruyor. Davutoğlu büyük aşama kaydetti. İki hafta içerisinde partiyi ilan edecekler. Biraz önce o parti içerisinde biri ile görüştüm. Son aşamada olduklarını söyledi. Burada yeni ittifaklar oluşacağı konuşuluyor. Davutoğlu ile Saadet Partisi'nin teması, bunlarının yanına Demokrat Parti ve geçtiğimiz hafta büyük çoşku içerisinde kongresi yapılan Yeniden Refah Partisi'ni koyabiliriz. Bu yeni kurulan partilere büyük ilgi var. Şu anda bizim kamuoyu yoklamalarımıza göre, Meclis'te yer alan partilerin oy oranlarında büyük düşüş gözüküyor. Burada halk kararsız olarak duruyor. Ama bunlar başka partilere de kanalize olmuş değil" dedi.