PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili soruşturmada, hakkında yakalama kararı çıkarılan eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak tutuklandı.


İSTANBUL - Hakkındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Mahmut Alınak, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıktı.

 

Alınak, yakalama kararı yüzüne karşı okunarak, tutuklandı.

 

'BEN TUTUKLANMIŞ OLACAĞIM' DEMİŞTİ
Hakkında sabah saatlerinde yakalama kararı çıkarılan Alınak, tutuklanmadan bir kaç saat önce Bianet.org internet sitesine gönderdiği mektupta ''Siz bu yazıyı okuduğunuzda ben tutuklanmış olacağım' demişti.

 

Alınak mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı:
''Dostlar; dünya dönüyor, hayat sürüyor. Bu karanlık günler elbette geçecek. Yarınlarda aynalara kendimizden utanarak değil gülümseyerek bakabilmeliyiz. Gün namuslu, cesur seslerin günüdür. Bu ölümlü dünyada çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz en şerefli miras zaman okyanusunda cesaretle çınlayacak gür seslerimiz olacak. Hoşçakalın. Sevgilerimle.''

 

İTİRAZ REDDEDİLDİ
Bu arada, 33'ü avukat 34 şüphelinin tutukluluğuna ilişkin yapılan itiraz mahkemece reddedildi.

 

Soruşturma kapsamında, 22 Kasım'da İstanbul'un da aralarında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda 42'si avukat toplam 46 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderilen ve savcılıkça sorgulanan şüphelilerden 43'ü tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme ise 33'ü avukat 34 kişinin tutuklanmasına karar verirken, Alınak'ın da aralarında bulunduğu 8'i avukat 9 kişiyi serbest bırakmıştı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma savcılığının itirazı üzerine dün eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Mehmet Ayata, Yalçın Sarıtaş ile Sabahat Zeynep Arat hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

 

Demokrat Haber’den M. Serdar Korucu’nun ilgili yazısı BURADA >>>