Hakkında müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanan ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’a elektronik kelepçe takılmasına karar verildiği duyuruldu.

Alınak’ın oğlu ve avukatı Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Tutuklarken takamadıkları kelepçenin rövanşını almaya geliyorlar. Adliyeden aradılar. Babama elektronik kelepçe takmak için eve geleceklermiş birazdan. Mafyaya, tecavüzcülere güvenip serbest bırakan akıl. Evinde hapis tuttuğu Mahmut Alınak’a yine işkence yapacak. ALIN SİZE ADALET!.”

Mahmut Alınak'ın evine gelen güvenlik güçleri Alınak'ın ayak bileğine elektronik kelepçe taktı.

Elektronik kelepçe takıldıktan sonra açıklama yapan Mahmut Alınak, elektronik kelepçeyi kölelere takılan ‘halka’ya benzetti.

Kendisine ‘modern köle’ye benzeten Alınak,  “Biz bu ülkenin modern köleleriyiz. Tarihte kölelere  ne yapılmışsa Afrika’da Amerika’da sömürgeciler siyahlara ne yapmışlarsa burada bize reva görülen uygulamada budur. Bugün gelip ayak bileğime elektronik kelepçe taktılar. Tarihte kölelere takılan kölelik halkasının bir benzeridir bu” dedi.

Adliye’de kendisine zorla kelepçe takılmak istendiğini anımsatan Alınak, emniyet güçlerinin rövanş almakla suçladı.

Alınak, “Belli ki adliyeler ve Emniyet Müdürlüğü’nde bileklerime kelepçe vuramadıkları için hevesleri kursaklarında kalmıştı. Şimdi kendilerince bunu rövanşını almaya çalışıyorlar.  Cezaevindeyken hücremin önündeki avluda bir gıdım da olsa güneş alıyordum. Şimdi beni bundan da yoksun bıraktılar. Bir zerre güneş ışığı dahi alamayacağım. Bilmezler ki, biz  inançlarımızdan ve gayemizden asla taviz vermeyeceğiz. Sivil mücadeleyi doruklaştırmak için hayatımızın son nefesine kadar mücadele edeceğiz. Halkımıza karşı sorumluyuz, mazlumlara ve ezilenlere karşı sorumluyuz” dedi.

Kars’ta 17 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” gerekçesiyle tutuklanan Alınak, Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Mayıs’ta görülen duruşmada tahliye edilmişti. Alınak hakkında müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, husumetli aileleri barıştırması, Kürtçenin Türkçe ile aynı statüde yer alması için BM’ye dilekçe vermesi ‘ağır suç’ sayıldı. İşsizlik ve zamlara karşı yapılmak istenen eylemler de suçlama gerekçesi yapıldı.

Kaynak: Duvar