IŞİD saldırılarının dün akşamdan itibaren yoğunlaştığı Mahmur bölgesine giden HPG'liler ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. HPG -YJA STAR, Peşmerge güçleri ve Mahmurlu milisler ile IŞİD çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

ANF'nin haberine göre, çatışmalar Mahmur mülteci kampına 15-20 km uzaklıkta bulunan Mahmur kasabası yakınlarında yoğunlaşıyor.Hamam Ali, Suska, Guera ve Dugura köyleri ve çevresinde Peşmerge güçleri ile IŞİD militanları arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Akşam saatlerinde yaşanan çatışmalarda zorlanan Peşmerge güçleri kısmi geri çekilme yaptı. Bu durum Mahmur ve çevresinde kaosun yaşanmasına yol açtı.

Ortaya çıkan durum üzerine bölgeye giden HPG ve YJA STAR gerillaları, Mahmur kampındaki halkın güvenliği açısından tedbir amaçlı yaşlı ve çocukları güvenlik çemberi içinde tahliye etti.

Tahliye ardından gerillalar, Mahmur kampı sakinleriyle birlikte kamp güvenliğini güçlendirirken, bölgedeki stratejik alanları tutmaya başladı.

Bu gelişme üzerine tümden tahliye edilen Mahmur kasabası ve çevresinden yüzlerce halktan silahlı kişiler ile Peşmergeler yeniden mevzilendiler.

Tüm Mahmur alanının güvenliğini sağlamaya başlayan gerilla, Mahmurlu milisler ile Peşmergeler, doğal bir işbirliği içinde hareket etmeye başladı.

Irak merkezi yönetimi ise, gece saatlerinden itibaren Mahmur bölgesindeki IŞİD mevzilerini uçaklarla bombalamaya başladı.
Sabah saatlerinde ise Mahmur kasabası ve çevresindeki çatışmalar daha da şiddetlendi. Çatışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, tüm stratejik noktaların gerilla, peşmerge ve Mahmurlu milislerin elinde olduğu bildirildi.