Büyük bir çoğunluğunu 90'lı yıllarda Türkiye'den Irak Kürdistanı'na göç eden Kürtlerin oluşturduğu Mahmur Kampı'nın IŞİD saldırısı nedeniyle boşaltılmaya başlandığı iddia edilmişti. Mahmur Halk Meclisi yönetiminden Hüseyin Guzareşê, "olası saldırılara karşı sadece kadın, çocuk ve yaşlıların tahliye edildiğini" söyledi.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul bölgesindeki saldırılarını arttırması üzerine, Mahmur mülteci kampında alarm verildi. Kamp sakinleri olası saldırılara karşı güvenlik tedbirlerini üst boyuta çıkararak mevzilendi.

Türkiye'deki savaş nedeniyle 90’lı yıllarda zorunlu göçle gelen Kürtlerin yaşadığı Mahmur Mülteci Kampı, IŞİD tehdidinin yaklaşması nedeniyle harekete geçti. Mahmur Kampı, Federal Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'in 50 km kadar güneyinde bulunuyor.

ANF’ye bilgi veren Halk Meclisi yönetiminden Hüseyin Guzareşê, kampın bir bütün olarak boşaltılmadığını, olası saldırılara karşı sadece kadın, çocuk ve yaşlıların tahliye edildiğini söyledi.

Guzareşê, eli silah tutanların kamp savunması için mevzilendiğini belirtirken, diğer kent sakinlerinin Erbil’e doğru tahliyesinin güvenli bir şekilde sürdüğünü bildirdi.

IŞİD'in 10 Haziran’da Musul’u işgal etmesinden bu yana kamp sakinlerinin alarmda olduğunu ifade eden Guzareşê,  ‘’Federal Kürdistan Bölgesi yetkilileri ve BM’den kendimizi savunmak için silah talep ettik ancak bu talep karşılanmadı’’ dedi.

Guzareşê, topraklarını terk etmediklerini ve kendi imkanları ile sonuna kadar burayı savunacaklarını söyledi.