İstanbul Esenyurt’ta bulunan Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı, Erenler Cemevi için, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne “Aleviliğin ibadethane yeri olan cemevlerinin kabul edilmesi ve giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinden karşılanması” istemiyle dava açmıştı.

Cemevi’nin bu talebini haklı bulan mahkeme, cemevlerinde ibadet yapıldığını belirterek elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına karar vermişti.

Ancak karara rağmen 16 Ağustos’ta cemevinin elektriği Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) tarafından kesildi.

‘MAHKEME KARARINI TANIMIYORLAR’

BEDAŞ yetkililerinin kimse ile görüşmeden ve kimseye sormadan elektriği kestiklerini belirten Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emin Yılmaz, “Elektriklerin kesildiğini haber verdiler. Ben de oraya gittim. Mahkeme kararını gösterip yeniden açtırdım elektrikleri” dedi.

Karara rağmen BEDAŞ’ın sürekli kendilerini rahatsız etmesine tepki gösteren Yılmaz, “Bu tedbir kararı bu kurumun mahkeme sonuçlanıncaya kadar korunması kararıdır. Bunun hukuktaki karşılığını herkes bilir. Fakat ne yazık ki kanun tanımaz BEDAŞ yetkilileri, sürekli gelip elektriğimizi keseceklerini söylüyorlar” dedi.

‘KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI İLE SUÇLUYORLAR’

BEDAŞ’ın aboneliklerini iptal ederek kendilerini kaçak kullanıyor konumuna soktuğunu dile getiren Yılmaz, “Her hafta 2 kere kurum telefonumuza ‘kaçak elektrik kullanıyorsunuz, hakkınızda işlem başlatacağız’ şeklinde mesajlar gönderiliyor. Defalarca ilgili birimlerle bu mesaj konusunu konuşmama rağmen, ‘ilgileneceğiz, otomatik olarak mesajlar geliyor’ şeklinde cevap verdiler. Fakat yine aynı mesajları göndermeye devam ettiler” dedi.

Yılmaz, son olarak kendilerine “kaçak elektrik kullanılıyor” suçlaması yapan ve ellerinde mahkemenin tedbir kararı olmasına rağmen elektriklerini kesmeye gelen BEDAŞ yetkililerine tekrardan dava açacaklarını dile getirdi.