102 kişinin katledildiği Ankara Tren Garı katliamı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazı yazarak davanın tutuklu sanıklarından emlakçı Suphi Alpfidan’ın Emniyet’in “muhbiri” olup olmadığını sordu.

Alican Uludağ'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Gar katilamı davasınında örgüt üyeliğinden hakkında ceza istenen Alpfidan’ın, canlı bombaları Ankara’ya getiren araçta yapılan incelemede parmak izine de rastlandı. Ancak savcılık, Gar saldırısına iştirak ettiğine ilişkin somut delil olmadığı gerekçesiyle katliamdan ceza istemedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yapan Alpfidan ise örgüt üyesi olmadığını, Gaziantep’te kendisinden ev ve depo kiralamak isteyen IŞİD’li olduğunu düşündüğü kişileri Emniyet’e bildirdiğini öne sürdü ve bu durumun Emniyet’e sorulmasını istedi. Dönemin Gaziantep TEM Şube Müdürü Bestami Duman, duruşmada tanık olarak ifade verirken, Alpfidan’ı tanımadığını iddia etti.

Bunun üzerine ayağa kalkan Alpfidan, “Karakoldaki tüm polisler beni tanır” diye tepki gösterdi.

Mahkeme, önce bunu Gaziantep Emniyeti’ne sordu. Ancak Gaziantep Emniyeti, Alpfidan’ın bu yönde ihbarlarda bulunduğuna ilişkin kayıt olmadığını bildirdi. Mahkeme, son duruşmanın ardından bu kez Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na müzekkere yazdı.

Yazıda, Alpfidan hakkında muhbir görüşme tutanağı olup olmadığı, var ise bir suretinin gönderilmesi istendi. Alpfidan’ın görüştüm dediği istihbaratçı polis Hüseyin Gümüş, Gaziantep’te kendisine muhbirlik yapan bir IŞİD üyesi tarafından örgüt evinde öldürülmüştü.