Maltepe Belediyesi tarafından yaptırılan Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı'nın isimlerinin verildiği, 'Mahir Hüseyin Ulaş Parkı'nın açılışı yapıldı.

Kızıldere Katliamı’nın 41. yıldönümünde açılan parkın açılışında konuşan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "68 Devrimci gençliğinin emperyalizm ve faşizme karşı tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için mücadele etti" dedi.

Park, Maltepe Gülensu Mahallesi Emek Caddesi'nde açıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in katılamadığı programa 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, Maltepe Belediyesi yetkilileri, Emek Mahallesi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Parkın açılış kurdelesini kestikten sonra bir konuşma yapan Sönmez Targan, Kızıldere olaylarının 41. yıldönümü nedeniyle hayatını kaybedenleri sevgiyle ve özlemle andıklarını belirterek, "Kızıldere'de ölenler boş yere ölmediler. Ülkelerinin bağımsızlığı, halklarının mutluluğu, emeğin kurtuluşu için savaştılar. Onları onurla anmak herkesin tarihsel ve toplumsal görevidir" diye konuştu.

Targan konuşmasının ardından Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in gönderdiği yazılı mesajı da okudu. Parkta, Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı'nın resimlerinin olduğu anıt duvar önünde bazı vatandaşlar fotoğraf çektirirken, mahalle sakinleri de çocuklarıyla birlikte park içinde oyun oynadılar.