Soner Aydın/ Mersin

HDK Mersin İl Örgütü katledilişlerinin 42’ncı yılında Mahir Çayan ve 9 arkadaşı anıldı.

Halkların Demokratik Kongresi Mersin İl Örgütü bileşenleri 42 yıl önce Kızıldere’de katledilen Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Ertan Saruhan, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Saffet Alp, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz ve Ahmet Atasoy’u andı.

‘68 KUŞAĞININ ÖNDER KADROLARIYDILAR’

Özgür Çocuk Parkı içinde bir araya gelen HDK Bileşenleri Kızıldere’de katledilen 10 kişi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Üzerinde Kızıldere’de katledilenlerin resminin olduğu “Kızıldere’den Kobane’ye sürüyor bu kavga” yazılı pankart açan HDK Bileşenleri sık sık “Faşizme karşı omuz omuz”, “Kızıldıre şehitleri ölümsüzdür” sloganları attı. Özgür Çocuk Parkı içinde bir araya gelenler adına konuşan HDK İl Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Aktaş, “ON’lar her ulustan, her kültürden ve her inançtan Türkiye halklarının devrimci evlatları olarak 12 Mart dünya faşist darbesinin baskı, sömürü ve zulmüne karşı bir araya gelen, yaşadıkları toprakları ve tüm dünya topraklarını emperyalistlere ve onların işbirlikçilerine bırakmamak uğruna mücadele eden 68 kuşağının önder kadrolarıydılar” dedi.

‘DEMOKRATİK HAKKIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

“Bu ülkenin devrimcileri darağacında ‘Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği’ diyerek ölüme gittiler” diyen Aktaş, “Bugünün mücadelesine ışık tuttular. Darbeler, katliamlar, faili meçhuller, provokasyonlarla dolu Türkiye’nin karanlık tarihine AKP’nin faşist, baskıcı, demokrasi güçlerini sindirmeye yönelik adına ‘İç güvenlik’ dedikleri gerçekte de keyfi arama, silah kullanma yetkisi gibi demokrasi dışı pek çok uygulamanın olduğu paketi çıkardılar. Darbeler dönemlerinde yaşadığımız faşist, baskıcı yasalara karşı demokratik hakkımızı inatla ve kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Anmanın ardından kitle alkış ve sloganlar eşliğinde dağıldı.

(Demokrat Haber)