2 Ağustos 2015 günü Gazi Mahallesi'nde arkadaşlarıyla yolda yürüyen Emre Çavuş, o sırada nereden geldiği belli olmayan bir maganda kurşunuyla yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Komaya giren Çavuş, geçirdiği operasyonlar sonrasında yoğun bakıma alındı ve burada tedavisine devam edildi. Tedavi sırasında çok sayıda milletvekili, oyuncu, futbolcu ve ünlü kişilerin ziyaret ettiği ve destekte bulunduğu Çavuş, felçli bir şekilde hayatını sürdürüyordu. Dün sabah saatlerinde ise kaptığı enfeksiyon sonucu komaya girdi ve hayata gözlerini yumdu.

Bugün İstanbul Gazi Mahallesi Cemevi'nde yapılan cenaze töreninde CHP İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Barış Yarkadaş, eski CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karataş, HDP Sultangazi ilçe örgütü üyeleri ile Emre Çavuş'un sevenleri bir araya geldi.

Çok sayıda çelengin gönderildiği cenazede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman'ın gönderdiği çelenkler dikkat çekti.

Cenaze töreni süresince yoğun polis ablukası da gözlerden kaçmadı.

Tören öncesinde cemevine gelenler, Çavuş'un ailesine baş sağlığında bulundu. Yakınları ise zaman zaman sinir krizleri geçirdi.

Emre Çavuş'un tabutunun cemevi bahçesine çıkarılmasıyla birlikte cenaze töreni başladı. Törende, "Anılarının hep içimizde olduğunu bilerek uğurluyoruz onu. Canımızı, kardeşimizi, kendisine yakışır bir şekilde uğurlayalım” denildi.

Oğlunun, ölüme hiçbir zaman inanmadığını ifade eden baba, "Cumartesi onunla Beşiktaş'ın maçını izleyecektik" dedi.

Cenaze namazının kılınması ve helallik alınmasının ardından cemevindeki tören sona erdi.

Çavuş'un ailesi ve cenazeye gelen vatandaşlar, cenazeyi omuzlarda taşıyarak mezarlığa kadar bir yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Fakat polis bu yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine cenaze, cenaze aracına konuldu. Çavuş'un yakınları otobüsle, diğer vatandaşlar ise yürüyerek Gazi Mahallesi Mezarlığı'na ulaştı. Cenaze aracının da gelmesiyle birlikte cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi. (Haber ve Fotoğraflar: Emre Orman)