Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki kömür madeninde yeniden yangın çıktığını söyledi, Yıldız ölü sayısının 299'a çıktığını da açıkladı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız yaptığı açıklamada, "4-5 işçimiz biraz daha gecikebilir. "Amacımız bugün itibari ile ailelerini şişçi kardeşlerimizi teslim etmek. En fazla yeraltında 3 işçi olabileceğini değerlendirdik. Arama faaliyetlerine devam edilecek" dedi.

"Farklı bir gelişme oldu, yangından bağımsız olarak bir yerde lokal olarak yangın başladı" diyen Bakan Yıldız, "Önceki yangınla alakalı olmayan bir yangın. Ocağın hem denetlenmeye hem kontrole muhtaç. Önemli kararlar vermek durumundayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkartmak lazım. Denetimle ilgili işlemlerin sürdürülmesi lazım. Bunların sıhhatli şartlarda kimseyi riske etmeden yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Madenini girişinden yaklaşık 250-300 metre ileride yangının çıktığını ifade eden Yıldız, "Lokal yangın, dikkate olmamız gereken üzerine hızlıca işlem yapmamız gereken yangın. Kendi haline bırakamazsınız" diye ekledi.