Soma'daki katliamın ardından yaşamını yitirenlerin ailesine psikolojik destek verme kararı alan Sağlık Bakanlığı yetkilileri psikolog, psikiyatrist ve sosyal hizmet uzmanlarına bir günlük 'afet' kursu verdi. Kursa alınan uzmanların kazadan kurtulan madencilere ya da yakınını kaybedenlere psikolojik destek vereceği belirtildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen 'afetlerde psikososyal gereksinim ve kaynak belirleme' adlı kursa psikolog, psikiyatrist ve sosyal hizmet uzmanları katıldı. Manisa İzmir, Balıkesir ve Kütahya'dan gelen Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve Kızılay gibi kuruluşlarda görevli 100'e yakın uzman toplantıda yer aldı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Psikiyatr Doktor Ahmet Ayer, "15 günlük akut dönemde psikolog, psikiyatrist ve bir sosyal hizmet uzmanından oluşan üçlü bir grup, ölen madencilerin yakınları ile yaralı kurtulan işçilerin ailelerine psikolojik destek verecek. Sağlık bakanlığı, üniversiteler ve Kızılay bu programı destekliyor" dedi. (Taraf)