Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden, aralarında maden ocağı işletmecisi Saffet Uyar'ın da bulunduğu 5 kişi, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten tutuklandı. Diğer 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden faciasıyla ilgili 'Bilinçi taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan gözaltına alınan ve bugün öğle saatlerinde tekrar adliyeye getirilen Has Şekerler Maden Şirketi'nin sahibi Saffet Uyar, kömür ocağının işletme ruhsatına sahip Ermenek Cenne Linyit Kömürü Limited Şirketi yöneticisi Abdullah Özbey, aynı şirketin işleme müdürü Mehmet Zeybek, teknik nezaretçi Ali Uyar ve Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nden işletme müdürü Yavuz Özsoy, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Has Şekerler Maden şirketi mühendisleri Cemile Karaca, Nuray Yetiş ve iş güvenliği uzmanı Engin Yeti ise adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbet bırakıldı.

Maden sahibi Saffet Uyar'ın avukatı Şeref Han, makeme çıkışında yaptığı açıklamada, "Mahkeme heyeti herkesi tek tek detaylı bir şekilde ifadesini aldı. O nedenlede mahkeme uzun surdu. 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan mahkeme sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı. Mühendislerden Cemile hanım, Nuray hanım ev Engin bey hakkında da adli kontrol kararı verildi" dedi. (Radikal)