İddiaya göre, bir inşaat firması Milli Emlaktan Macunköy'deki atölye tesislerindeki ağaçlık bölgeyi de kapsayan araziyi satın aldı.

Açılan dava sonucunda firmanın yapacağı inşaatla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı.

İnşaat firmasının, yürütmeyi durdurma kararına rağmen, tesislerde kimsenin bulunmadığı akşam saatlerinde ağaçları kestirdiği iddia edildi.

Ağaçların kesildiğini duyan tesis çalışanları ve oyuncular tesislere gelerek, duruma tepki gösterdi.

Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetim Kurulu Sanatçı Temsilcisi Şahin Ergüney, alanın 60 yıldır Devlet Tiyatrolarının denetiminde olduğunu ve yeşil alan haline getirildiğini anlattı.

Ergüney, "Etrafı tamamen iş yerleri, betonlarla kaplı bir yerde Devlet Tiyatrolarının yeşil alan, vaha, sanat ortamı yarattığı yerde bu gece dozerlerle girip bu ortamı perişan hale getirdiler" dedi.

Tiyatro alanına girilerek küçük fidelerin dahi yerinden söküldüğünü ifade eden Ergüney, bazı yerlerde tiyatronun alanına girildiğini, dekorların, kamelyaların bulunduğu yerlerin kepçelerle parçalandığını söyledi.

Devlet Tiyatrosu sanatçıları, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün Macunköy'deki İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki yüzü aşkın ağacın bir inşaat firmasınca kesildiğini iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

Ergüney, yargı kararına karşı "zorbaca" devlet tiyatrolarının alanına girildiğini savundu.

Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akif Yeşilkaya ise "Devlet Tiyatroları ailesi olarak gerçekten çok üzgünüz. Yapılan bir hukuksuzluk. Düzeltilmesini talep ediyoruz. İnsanın canını yakan, üzen görüntüler mevcut" dedi.

Devlet Tiyatrosu sanatçısı Nusret Şenay da yaşananları "katliam" olarak nitelendirdi.

Bu arada, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Tiyatroları avukatı, ağaçların ancak izne tabi kesilebileceğini savunarak, tesislerle ilgili tahliye davası bulunmadığını kaydetti. (Cnn Türk)