Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde dün gece Newroz'u kutlamak için binlerce kişi dağlara çıktı. Burada Newroz ateşini yakan halkın Newroz kutlamasına PKK gerillaları da katıldı.

Kutlamaya, BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, MEYA-DER Başkanı Leyla Ayaz ile Bismil, Kocaköy, Hazro, Diyarbakır merkezden ve civar köylerden 5 bini aşkın kişi katıldı.

ALANA ÜÇ GERİLLA GELDİ

ANF'nin haberine göre, burada konuşan BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, halkın Newroz'unu kutladı. Ardından da kutlama alanına PKK gerillaları geldi. Kutlama alanına gelen üç gerilla kitle tarafından sevgi seliyle karşılandı. Sevgi gösterisinden dolayı zorlukla konuşmalarını yapacakları yere gelen gerillalar adına konuşan ve yüzünü puşiyle kapatan PKK gerillası halkın Newroz'unu kutladı.

Kutlama alanına gelen gerillalar, bu kutlamalarını Ocak ayında, Lice'de TSK tarafından düzenlenen operasyonlar sonucu öldürülen Numan Amed (Ertem Karabulut) ve 10 arkadaşlarına adadıklarını belirtti.

Gerillalar yaptıkları konuşmanın ardından alandan kendilerine gösterilen ilgiden ötürü güçlükle ayrılırken, dağların eteklerinde ise otomatik silahla havaya ateş açıldığı görüldü.

Kutlama, yerel sanatçıların söylediği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.