Lice'ye bağlı Yukarı Çalıbükü köyünde yurttaşlara yönelik gelişen müdahalelerde edinilen bilgilere göre, biri kadın 4 kişi hayatını kaybetti. Yine Cellik bölgesinde şiddetlenen çatışmalarda ise 4 kişi yaralandı.

Lice'de günlerdir devam edilen karakol protestosunda sivil yurttaşlara kurşun sıkıldı. Lice Belediyesi Eş Başkanı Harun Erkuş'un aktarımlarına göre Lice'ye bağlı Kıralan köyünde direniş halinde olan yurttaşlara yönelik yapılan müdahalede Ramazan Baran isimli bir genç ile ismi öğrenilemeyen 50 yaşlarında bir kadın ile isminin Hacı olduğu belirtilen bir yurttaş kurşunların hedefi olarak hayatını kaybetti. Abdullah Akkalu isimli bir genç ise ağır yaralandı. Hayatını kaybeden Ramazan Baran ile ağır yaralanan Ahmet Akkalu (19) isimli genç Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Getirildiği hastanede doktorların hemen müdahale ettiği Akkalu'nun ateşli bir cisim sonucu boynundan yaralandığı öğrenildi. Akkulu'ya yönelik tıbbi müdahale halen devam ediyor.

Olayın yaşandığı yer için Kıralan köyü belirtilse de yerel kaynaklar olayın Lice'ye bağlı Yukarı Çalıbükü (Biryas) köyü yakınlarında meydana geldiğini aktardı.

Uzun süre boyunca yurttaşların üzerine ateş açılması sonucu birçok yurttaş ölen yada yaralananlar hakkında bilgi sahibi olamadan kurşunlardan kaçmak için araziye yayıldı.

Yurttaşlara kurşun yağdıran askerlerin bölgeden çekilmesi ile ölen yada yaralananların bulunması için arazide arama çalışması başlatıldı. Ulaşılan bilgilere göre, hayatını kaybettiği belirtilen biri kadın diğer iki kişinin henüz cenazelerine ulaşılamadı.

Yukarı Çalıbükü (Biryas) köyünde yaşanan olayın yanı sıra olayların merkezi durumunda bulunan Cellik bölgesinde de yurttaşlara yönelik sert müdahalede bulunuldu. Buradaki müdahalede de 4 yurttaşın yaralandı aktarıldı. Yaralılardan biri olarak ismi belirtilen kişinin ise Dicle Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtilen Ahmet Arslan olduğu öğrenildi. Arslan'ın Cellik bölgesinde yaralandığı belirtiliyor. (DİHA)