Diyarbakır Lice ilçesindeki askeri operasyonlara karşı canlı kalkan olmak için 27 Haziran akşamı ilçeye hareket eden ve ancak ilçe girişinde durdurularak gözaltına alınan HDP ve DBP’li belediye eş başkanlarının da bulunduğu 74 kişiden 37’si serbest bırakıldı. 

DİHA’nın haberine göre; “Örgüte yardım” iddiasıyla suçlanan 37 kişi, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından 25 kişi serbest bırakıldı. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı. 

Serbest bırakılanların bazılarının isimleri şöyle: Nalan Gözen, Özlem Noyan, Rezan Ay, Arzu Akşahin, Bermal Birtek, Celile Akgül, Dilfikar Döğer, Fikriye Tanrıkulu, Gülçin Bozkuş, Gülistan Kılıç, Hasine Alak, Hasret Akay, Hayat Akyol, Halime Bayram, Kadriye Özcanlı, Afife Kolakan, Abdulah Dengiz, Afif Durğaç, Ahmet İnmez, İzzet Evruk, Kerem Canpolaten, Mazlum İldan, Mehmet Aslan, Mesut Tura ve Mustafa Heval Candan.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 37 kişi ise işlemlerinin devam ettiği ve yarın adliye sevk edilecekleri belirtildi.