Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde sürdürülen askeri operasyonlarda Kayacık (Hezan) ve Ortaç (Nenyas) köyü kırsalının havadan bombalandığı, Sığınak (Banaderan) köyünde bir sivilin yaralandığı, Yaprak (Tutê) köyünde ise baba ile oğulun gözaltına alındığı öğrenildi.

Bir süreden beri askeri operasyonların devam ettiği Lice kırsalında bu sabah bazı köylerin kırsal bölgelerinde sıcak temas ve çatışma yaşandığı belirtildi.

Abori dergisine bilgi veren Kayacık ve Ortaç köyü sakinleri, bu sabah köylerin çok yakınında dört büyük patlamanın meydana geldiğini, patlama sonrası çıkan yangının devam ettiğini, bağ ve bahçelerinin hasar gördüğünü söylediler.

Öte yandan operasyonların sürdüğü Sığınak (Banaderan) köyünde tarlasını sulayan Onur Vural adlı kişinin silahla yaralandığı, Yaprak (Tutê) köyünde ise buğday tarlalarında devam eden yangına müdahale eden Mehmet Kapan ve oğlu Mehmet Ali Kapan’ın gözaltına alındığı öğrenildi.

‘BİR ARAÇ TARANDI’

Sabah saatlerinde ablukaya alınan Merdinya, Koçeran ve Denglava mahallelerinde operasyon başlatıldığı ve köylere giriş çıkış yapılamadığı belirtildi. Zırhlı araçların sivil bir aracı taradığı ileri sürüldü.

Söz konusu bölgeye özel birliklerin gönderildiği ve büyük bir operasyonun başlatılacağı da öne sürüldü.