Diyarbakır Valiliği, askeri operasyon öncesi Lice'de 6 bölgeye giriş ve çıkışları "güvenlik" gerekçesiyle yasakladı. Valilik, sivillere yasaklanan bu bölgelerde "canlı kalkan, propaganda, basın açıklaması ve çadır kurma gibi sivil itaatsizlik türü eylemlere müsaade edilmeyeceğini" belirtti.

Valiliğin resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, Lice-Kulp karayolunun Lice ilçe merkezi ile Sarım Çayı arasında bulunan Konuklu, Yaprakköy, Gürbeyli, Ahmetbey ve Yünlüce mahalleleri ile Namber Tepe arasında kalan bölge "güvenlik" gerekçesiyle yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu operasyon esnasında ve sonrasında BTÖ ve müzahir kesim tarafından faaliyeti protesto etmek maksadıyla, halkı provoke ederek operasyon bölgesinde canlı kalkan, propaganda, basın açıklaması ve çadır kurma gibi sivil itaatsizlik türü eylemler gerçekleştirilebileceğinden, operasyon bölgesinde sivil vatandaşların giriş ve çıkışlarının engellenmesi ve bölgede yapılabilecek söz konusu eylemlere müsaade edilmeyecektir" denildi.