2018 yılına kadar TEOG adıyla uygulanan Lise Geçiş Sistemi sınavı 2020 tarihi netleşti. İlk defa bir ÖSYM sınavına girecek ortaokul son sınıf öğrencileri, 7 Haziran 2020’de LGS aşamasını geçecekler.
Ortaokul son sınıf öğrencilerinin liseye yani orta öğretim kurumlarına geçiş yapmak için girdikleri LGS sınavı, 2019’dan bu yana uygulanan yeni bir sistem. Tek sınav olarak son sınıfın son döneminde uygulanan LGS, bu yıl da uygulanacak. Sistemde merkezi sınav sistemi haricinde herhangi bir değişiklik olmayacak.

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavı da bünyesinde bulunduran LGS, yani Lise Geçiş Sistemi’nin içerisinde, aslında sınavsız olarak liseye geçiş yapma imkanı da var. Ancak bu geçişler, adrese dayalı sistemle yapılıyor. 

LGS 2020 7 Haziran 2020’de yapılacak. Öğrenciler, 7 Haziran tarihinde, daha önceden açıklanan sınav yerlerine gidip sınava girecekler. Ardından puanlar açıklanacak ve puana dayalı yerleştirme yapılacak. Puanla yerleşemeyen öğrenciler ise adrese dayalı sistemle, ikametgahlarının olduğu yere en yakın liseye yerleşecekler.