Taksim Gezi Parkı Direnişi'nin ilk anlarından beri barikatlarda ve alanlarda olan LGBT'ler bir basın açıklaması yayınladı.

Gezi Parkı'nda oluşturulan LGBT Blok imzasıyla yayınlanan açıklamada direnişçiler 30 Haziran Pazar günü, saat 17’de İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilecek LGBT Onur Yürüyüşü'ne davet edildi.

'ERKEK ŞİDDETİ, DEVLET VE POLİS ŞİDDETİ DEVAM EDİYOR'

"Bizler bu coğrafyada varoluşu için birçok mücadele vermiş ve hala vermekte olan insanlarız. Dişimizi tırnağımıza takıp, ekmeği için canını öne atan insanlarız" diyen LGBT Blok, LGBT bireylerin sokakta yürüme hakkının dahi ellerinden alındığını ve LGBT'lerin gündüzlerden uzaklaştırılıp gecelere mahkum edildiğini vurguladı.

LGBT Blok lezbiyen, gey, biseksüel ve transların güvenli bir şekilde nefes alma hakkının dahi başkalarının ellerine bırakıldığını vurgulayarak, "Bu barikatların ötesinde hayat bizler için tüm acımasızlığıyla devam ediyor. Erkek şiddeti, devlet ve polis şiddeti, zulüm devam ediyor. Yaşam mücadelemiz kaldığı yerden tüm vahşetiyle devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'SİZLERİ LGBT'LERLE YOLDAŞLIĞA DAVET EDİYORUZ'

Sadece geçtiğimiz yıl 18 trans kadının nefret cinayetlerine kurban gittiğini belirten LGBT Blok, "Eşcinsel çocuklar aileleri tarafından kaçırıldı, öldürüldü. Evlerimiz mühürlendi, yaşam alanlarımıza kurşun sıkıldı" dedi. LGBT'lere dönük cinayet ve şiddetin her gün arttığını da bnelirten LGBT Blok, "Homofobik ve transfobik tehditlere boyun eğmemek ve onurlu bir hayatı hak ettiğimizi cümle aleme duyurmak için bugün karşınızdayız ve yanınızdayız. Kepçelerin Gezi Parkı’na girdiği ilk günden beri, bizim de olan bu parkı, sizlerle beraber koruyor ve yarınlara taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

LGBT Blok parkta yaşanan güneşli günlerin devam etmesi ve nefret cinayetlerini durdurmak için direnişçileri 30 Haziran Pazar günü, saat 17’de İstiklal Caddesi’nde gerçekleşecek 11. LGBT Onur Yürüyüşü’ne çağırdı. Direnişçileri LGBT'lerin verdiği onurlu mücadeleye destek olmaya ve parktaki dostluk ortamını mahallelere, evlere ve iş yerlerine taşımaya çağıran LGBT Blok, "Hak mücadelemizde sizleri bizlerle yoldaşlığa davet ediyoruz" dedi. (ETHA)