Müjdat Gezen, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Söz Uçar Yazı Kalır” söyleşi ve imza gününde “Akil İnsanlar Heyeti”ni, özelde ise Lale Mansur’u hedef alarak “Ben akil değil aptal bir adamım” açıklaması ile eleştirmişti.


Gezen, ayrıca Lale Mansur hakkında; “Bir kere ben akil değil, aptal bir adamım. İkincisi akıllı bir adam olsam hükümetin yanında bir tavır alırım. Lale Mansur, halen Kültür Bakanlığı’ndan maaşını alan biri, devlet sanatçısı. Emekli de olmadı, 30 senedir de dans etmiyor ama Kültür Bakanlığı’ndan maaş alıp duruyor. Bunun tarafsız olması da beklenemez” diyerek açıklamalarda bulunmuştu.

Medyatava’ya konu hakkında açıklamalarda bulunan Lale Mansur şunları söyledi:

“Müjdat Gezen’in söylediklerini hayretler içinde okudum. Kendisi çok eski bir arkadaşım, çoğu kez ortak ideallerimiz için beraber kafa yorduk. Bundan 20 yıl önce 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Boğaz’a maya çalarken gözaltına alındık. Müjdat, Nasreddin Hoca kıyafeti ile göle maya çalıyordu. Sadece o gözaltına alınmadı, bize, Beşiktaş Adliyesi’ne yiyecek ve sigara getirirdi. Diyeceğim o ki kendisi idealleri için savaşan idealist bir sanatçı. Nasıl olurda ülkedeki barış için savaşan idealist aydınlara, sanatçılara inanmaz anlayamadım.

Kültür Bakanlığı benim 14 yaşımdan beri çalıştığım bir kurum. Baş dansçı olma hakkını 18 yaşında elde ettim. On bir sene önce emekli oldum ve Bakanlık’tan maaş almıyorum. Müjdat Gezen’in konular hakkında hiçbir bilgisi yok, eleştirmeden önce, araştırsaydı, olmadı bir telefon açıp sorsaydı iyi olurdu. “Akil İnsanlar Heyeti”nde durmadan çalışıyor, köylerde mahallelerde toplantılar yapıyoruz. Bu iş içinde kuruş para almıyoruz. Sadece yol gideri, güvenlik ve kalınması zorunlu durumlarda konaklama için lojistik destek alıyoruz. Yaklaşık 25 yıldır barış mücadelesi içinde çeşitli sivil kuruluş toplumlarında çalıştım, çok kez DGM’lerde yargılandım. 45 bin TL değil, 45 Milyar verseler dahi inanmadığım bir şey için kılımı kıpırdatmam, ağzımı bile açmam. Barış görüşmelerine katıldığımız için kimi zaman küfürlere de maruz kalıyoruz. Bu çok hoş bir durum mu sanıyor Müjdat Gezen? Ama bu ülkede barış olsun, gencecik insanlar ölmesin, bombalar atılmasın diye çalışıyoruz, böyle bir idealin peşinden koşuyoruz. Dediğim gibi kendisi de idealisttir. İdealleri peşinden koşanları anlaması gerekiyor. Birazdan konu ile ilgili olarakta avukatımla konuşacağım ve Müjdat Gezen’i bana karşı yapmış olduğu, bilgisizce açıklamalarından dolayı mahkemeye vereceğim. Bilginize.

Herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Lale Mansur”