TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’a, kararı için “Külliyen yanlış” dediği ve yeniden kapatılması yolunu açabilecek bireysel başvuruda bulunduğu Twitter üzerinden tepki verdi.

Turan Yılmaz'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre Kuzu, “Güç zehirlenmesi ve yetki şımarıklığı gördüm” dediği Kılıç’a, “Senden büyük Allah var” diye seslendi. Kuzu özetle şunları söyledi:

“Haşim Kılıç’ın içine CHP’li birinin ruhu girmiş olmasa asla böyle konuşmaz. Bu tam bir mutasyon halidir. Demek ki ‘yargı vesayeti’ bu ülkede bir hastalık. Başkanlar değişse de bakış değişmiyor. Kendisine senelerce kızan muhalefetin Haşim Kılıç’a bu kadar sahip çıkması, yaptığı konuşmanın ne kadar siyasi olduğunun gerçek delildir. Haşim Kılıç’ın konuşmasında bir üsten bakış, bir güç zehirlenmesi ve yetki şımarıklığı gördüm.

Senden büyük Allah var. Davul siyasetçinin sırtında, tokmaklar başta yargı olmak üzere bürokrasinin elinde. Demek ki yargıda kişilerin değişmesi yetmiyor, zihniyetin değişmesi gerekiyor. Haşim Kılıç bu konuşması ile toplumda kendisine olan muhabbeti bitirdi; yerine solun sahte gülücüklerini ikame etti.

Sayın Kılıç, kızmaca darılmaca yok. Twitter yolunu açtın. Biz de o yolla, şu insan onuruna tercih ettiğiniz ifade özgürlüğümüzü kullanıyoruz.”