Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina, Zap, Avaşin Basyan ve Kandil'e hava ve kara harekatı başlattı. ABD Başkanı Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından başlayan harekatla eş zamanlı olarak Suriye'de de Esad güçleri Kamışlı'ya harekat düzenledi.  

Mezopotamya Ajansı'ndan Erdoğan Altan'ın haberine göre TSK dün akşam saat 20.00’den sonra Metina’ya bağlı Zendura’nın Derarê, Koordine ve Stûna alanlarını önce savaş uçaklarıyla havadan bombaladı, sonra helikopterlerle indirme yaptı. Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın (SİHA) uçuş yaptığı bölge, aynı zamanda Uludere ve Çukurca arasındaki nokta ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Zaxo kenti sınırları içinde bulunan TSK üslerinden top, havan ve obüs atışlarıyla vuruluyor. 
 
Metina ile eş zamanlı olarak Avaşîn bölgesine de operasyon başlatıldı. Avaşîn’e bağlı Mamreşo bölgesine yapılan operasyonda TSK, hava saldırısından sonra bölgeye indirme yaptı. Bu sabah da erken saatlerde Zap bölgesine operasyon başlatıldı. Operasyon bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. TSK Kuzey Irak'a en son 2.5 öy önce “Pençe Kartal-2” harekatı düzenlemişti.