Iğdır’ın Aralık İlçesine bağlı Hasanhan Köyünde açılan kütüphaneyi haber yapmak isteyen gazeteciler jandarma engeliyle karşılaştı. 

Kütüphaneye kitap bağışından bulunmak isteyen gazeteci yazar Murat Akkuş ise engellemeyi hayretle karşıladığını belirterek, yaşananlara isyan etti.

Çağdaş Haber’in aktardığına göre, “Araştıran ve okuyan bir nesil için” Aralık ilçesinin Hesenhan Köyünde kütüphane kuran bir grup genç, “Amacımız sorgulayıcı bir neslin ortaya çıkması” diyerek, dayanışma çağrısında bulunmuştu.

Kütüphanenin kurucularından Şahin Başdaş ve Gökhan Keçe, hem okuyan gençlerin ders çalışabilmesi hem de bir fikir ortamının oluşması için kütüphaneyi açtıklarını söyledi.

Gençler, aynı zamanda sorgulayıcı bir neslin ortaya çıkmasını hedeflediklerini belirten destek çağrılarından sonra köye giden gazetecilerin haber yapmaları engellendi.

Köy meydanında bulunan kütüphane önüne gelen jandarma ekipleri kütüphane ile ilgili haber yapmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Gazetecilerin itirazı üzerine üstlerini arayan askeri yetkililer ise üstlerinden, “çekim yapmalarına izin veremeyiz. Ancak eğer gidip kaymakam beyden izin alırsalar o zaman izin veririz” diyerek çekimlere izin vermediler.

ENGELLEME TEPKİYLE KARŞILANDI

 Gazetecilerle birlikte köye giderek yazdığı iki kitabından 50 adet kütüphaneye bağışlamak isteyen gazeteci-yazar Murat Akkuş yaşananlara tepki göstererek, “Ben bu kentte  belediye meclis üyeliği, dernek başkanlığı yapmış 30 yıllık gazeteciyim. Yani bu kenttin kanat önderlerinden biriyim. Yazdığım iki kitaptan 50 adet Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyündeki kütüphaneye bağışlamak istedim. Ancak bu kadar insanı bir etkinliğe bile izin verilmedi. Kütüphane önüne gelen jandarma röportaj yapmama bile müsaade etmedi. Çok şaşırdım. Çok enteresan bir durum” ifadeleriyle asker engellemesine tepki gösterdi.

Engelleme üzerine gazeteciler haber yapmadan köyden ayrılmak zorunda kaldı.