Diyarbakır'da "Peygamber Sevdalıları Platformu" adlı oluşum tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği dolayısıyla Newroz Parkı'nda kutlama gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan kadın ve erkekler farklı yerlerden alana girdi. Alan içerisinde ise hazırlanan ayrı barikatlar ile kadın ve erkekler ayrı bölümlere alındı.

HİZBULLAH LEHİNE SLOGANLAR

Özgür Gündem'de yer alan habere göre, etkinlik alanında, Kobani protestoları sırasında hayatını kaybeden Hür Dava Partisi sempatizanlarının fotoğraflarının "Şehit" sıfatıyla basıldığı tişörtler satıldı ve "Peygamber sevdalıları yanlış hesapları soracaktır" yazılı pankartlar açıldı.

Alanda bulunanlar, sık sık 1990'lı yıllarda domuz bağıyla onlarca insanı katleden Hizbullah lehine sloganlar atarken, sahnede ve protokolde oturanlar ise bu sloganlara tekbirlerle karşılık verdi.

Yine üzerinde "Adalet yolunda rehber Hizbullah" yazılı dövizlerin taşınması da dikkat çekti.



HİZBULLAH SANIĞI KONUŞMA YAPTI

Platformdan sürekli Kobani protestoları sırasında yaşamını yitiren Hür Dava Partisi üyesi Yasin Börü'nün intikamının alınacağı şeklinde tehditvari konuşmalar yapılırken, Hizbullah davası sanığı ve Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Müslümanların yaşadığı ülkeleri yönetenleri “korkak” olmakla suçladı.