Kütahya'da bir grup, Alevi öğrencilerin yaşadığı eve sprey boyayla "Bir gece geleceğiz" yazdı. Faşist grup evin kapısına kırmızı çarpı attı.

Olayı yaşayan öğrencinin aktardıkları şöyle:

"27.03.2015 tarihi saat 21:00 - 23:00 arasında evimizde kırmızı sprey boya ile faşist-gerici yazılamaların olduğunu gördük. Yazılamalarda 'CCC', 'Bir gece geleceğiz' ve kapıda büyük bir çarpı işareti bulunuyordu. Bu yazılamalar örgütlü bir suç çetesinin Kütahya'da da işleme konduğunu ve Düzce'de CHP il başkanına, Ankara'da, Eskişehir'de ve ülkenin pek çok yerinde muhaliflere yönelik faşist gerici çetelerin saldırılarının tek bir noktadan yönlendirilen örgütlü bir suç hareketi olarak görüyoruz.

Basit bir adli vaka olmayan bu olay direk olarak Alevi, solcu ve ilerici öğrencileri hedef göstermeye dönük, can ve mal güvenliğine yönelik bir tehdittir. Ülkemizin içinde bulunduğu süreç dışarı çıkmayın bombalar patlar içeride olmayın faşistler hedef gösterir evinizi işaretler noktasındadır.

Daha sonra öğrenmiş bulunmaktayız ki başka evlere de aynı gece işaretleme yapılmış. Bu saldırıyı yapanlar güç, cesareti nereden buluyor, ve en önemlisi bu evlerin kimlere ait olduğunu nasıl belirleyebiliyor? Kütahya'da solcu ve Alevi insanların evlerinin işaretlenmesi Maraş'ta yaşanan o vahşet öncesi durumu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Buradan can ve mal güvenliğimiz olmadığını bir kez daha söylüyor, örgütlü suç çetelerini örgütlü bir halk hareketinin yenebileceğinin altını çiziyoruz."



(Kaynak: Birgün)