Bu Suça Ortak Olmayacağız” diyerek 1128 imzalı bir açıklama yayınlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alınan, haklarında soruşturma başlatılan, bazıları gözaltına alınan ve işten atılan “Barış İçin Akademisyenler“e bir destek de Aydın'ın Kuşadası ilçesinden geldi.

Sivil toplum örgütlerinden ve HDP’lilerden oluşan 50 kişinin üzerindeki grup Kuşadası Adliyesi önünde bir araya gelerek  “Barış istemek suç ise biz de bu suça ortak oluyoruz” dediler ve Barış İçin Akademisyenler Bildirgesi’nin altına imza attıklarını belirtip kendilerini Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar ettiler.



Grup adına açıklama yapan HDP Kuşadası Eşbaşkanı Metin Taş, “Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere bölgede sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerini, yargısız infazları, sivil ve çocuk ölümlerini durdurmak için akademisyenler “Bu suça ortak olmayacağız” dediler. Biz de bu kirli savaşın son bulması, müzakere sürecinin bir an önce başlatılmasını istiyoruz ve onları destekliyoruz” diye konuştu.



Açıklamanın ardından adliyeye giren topluluk tek tek savcıya kendilerini ihbar eden dilekçelerini ve kimlik fotokopilerini verdiler. (Demokrat Haber Kuşadası)