15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalar kapsamında İzmir merkezli Recep Can Kuruyemiş’e kayyım atandı. Sulh Ceza Hakimliği kararı sonrası yapılan atamada şirketin denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçti. 

Yarım asra yakın geçmişi olan şirket, Türkiye kuruyemiş sektöründe önemli bir yere sahip. Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Recep Can Kuruyemiş Tarım ve Gıda Ürünleri San. ve Tic. Limited şirketi ve Recep Can- Bitkisel Dermo Kozmetik Ürünler Ticaret unvanlı iki şirketin de devri ile TMSF bünyesindeki şirket sayısı 950’yi buldu. Anılan iki şirkete kayyım ataması, şirket sahipleri hakkında yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında yapıldı.

YARIM ASIR ÖNCE KURULDU

Kayyım ataması yapılan Recep Can Kuruyemiş, İzmir merkezli bir şirket. Şirketin temeli 1975 yılında Recep Can ve kardeşleri tarafından atılmıştı. İzmir’de çeşitli şubeleri de olan Recep Can Kuruyemiş bünyesinde İzmir Torbalı’da bulunan büyük bir kuruyemiş işleme ve paketleme fabrikası da bulunuyor. Şirketin kurucusu Recep Can’ın ise darbe girişimi sonrası yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçtığı iddiası gündeme gelmişti.