Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Kurtulmuş, "2011'de yüzde 50 oy alarak Türkiye'de siyasi bir rekor kıran bu hükümet, yeni, güçlü, kapsamlı bir anayasa yapma çalışmasından geri duramaz" dedi.

HAS Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından Köfteci Dede'de düzenlenen iftar yemeğine katılan Genel Başkan Numan Kurtulmuş, partililerle orucunu açtı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Kurtulmuş, genel seçimlerin olağanüstü bir kutuplaşmayla geçtiğini belirterek, sanki çok parti arasından bir seçim yapılıyor gibi değil de zaten sonucu belliymiş gibi bir kampanya yapıldığını söyledi. Milletin sonucu önceden belli bir seçimle karşı karşıya kaldığını savunan Kurtulmuş, o gün söylediklerinin bugün gerçekleşmekte olduğunu gördüklerini kaydederek, "Bu bizim sözümüzün doğru ve güçlü bir şekilde söylenildiğini ortaya koyuyor. seçim kampanyası sırasında söylediklerimiz, şimdi başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, birçok kuruluş tarafından dile getirilir hale geldi" diye konuştu.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu her platformda dile getirdiklerini kaydeden Numan Kurtulmuş, "Şimdi seçim sonrasında da Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacı ortaya çıkıyor. 2011'de yüzde 50 alarak Türkiye'de siyasi bir rekor kıran bu hükümet, yeni, güçlü, kapsamlı bir anayasa yapma çalışmasından geri duramaz. Bu millet yüzde 50 oy verirken, 'Anayasa'da iyileştirmeler yapıldı' şeklindeki bir takım rötuşlardan ibaret bir anayasa değişikliği istemiyor. Türkiye A'dan Z'ye siyasal sistemi değiştirecek ve Türkiye'de tam manasıyla demokrasiyi kuracak yeni bir anayasal reform istiyor" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesinin darbelere zemin hazırladığını belirterek, değişmesi gerektiğini 4 yıldır söylediklerini vurgulayan Kurtulmuş, şimdi ana muhalefet partisinin de bunu dile getirmeye başladığını ifade etti. İktidar ve ana muhalefetin parlamento açılır açılmaz, söz konusu maddeyi değiştirmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Referandum sonrası Kenan Evren yargılanacak denildi. Evren Paşa ifadesinde dalga geçerek, 'Darbe kanuna uygundur' dedi. O yüzden asker-sivil ilişkileri bu yeni anayasada düzenlenmeli, sadece kim önde kim arkada oturacak diye bakılmamalıdır" diye konuştu. (Haberler.com)