Rojava’nın Koban kantonuna yönelik olarak IŞİD örgütü tarafından düzenlenen saldırılara karşı sınır hattında yeni eylemler için start verildi. BDP'nin yerine geçen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde yarın sınıra yürünecek.

İnsanlığa karşı yoğun bir şekilde işlediği vahşi suçlarla tanınan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından iki haftayı aşkın bir süredir Kobani Kantonu'na yönelik saldırılar yapılıyor.

10 Temmuz günü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Ölüm çetelerine karşı ulusal onurumuz için seferber olmaya çağırıyorum" çağrısı ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde, kitlesel olarak sınıra gitme kararı alındı.

PROGRAM AÇIKLANDI

Kobani Kantonu sınırında bulunan Urfa'nın Suruç ilçesine DBP, bölgede bulunan bütün il ve ilçe örgütlerinden çok sayıda otobüs kaldıracak.

Duyurulan programa göre, 13 ve 14 Temmuz'da iki grup halinde Suruç'a yüzlerce araçlık konvoyla harekete geçilerek, Urfa'nın Birecik ilçesine bağlı Ziyaret köyü civarında kurulan nöbet çadırından Kobani-Suruç sınır hattına doğru yürüyüşe geçecek. DBP programında, yapacakları yürüyüşle Rojava'da gelişen direnişi boğmaya çalışan uluslararası güçlerin oyunlarını bozarak, sınırın öte yakasına geçmek için aralıksız olarak direniş halinde olunacağı ifade edildi.

Yapılan planlamaya göre 13 Temmuz akşam saat 21.00'da DBP'nin il ve ilçe örgütlerinden Suruç'a doğru harekete geçecek olan iller, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Muş ve Batman olarak belirlenirken, Diyarbakır'a bağlı tüm ilçelerden ise, 14 Temmuz sabah saat 09.00'da DBP ilçe örgütleri'nden harekete geçecek. (ANF)