Katıldıkları, Cem TV’de “Gonca Elmas ile 7 Renk” programının yayından kaldırılmasıyla hedef gösterildiklerini belirten Mehmet Arpak ve Ekrem Arpak Kardeşler, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde bir basın açıklaması düzenledi.

Ekrem Arpak, 13 Nisan 2014 günü “Gonca Elmas ile 7 Renk” programında yaşadıklarını anlattı.

Müge Akbasan'ın Bianet'te yer alan haberine göre programda kendilerine ve sanatçı Ahmet Kaya’ya ırkçı saldırılarla insanlık suçu işlendiğini söyleyen Arpak, Elmas’ın programının Cem TV tarafından yayından kaldırılmasından sonra hedef gösterildiklerini söyledi.

“Sosyal medyada yer alan 17 sayfada Arpak Kardeşler olarak hedef gösterilmek suretiyle damgalar yedirilerek, resmen açık hedef haline getirildik. Bu da sonuç vermeye başladı. Gerek gizli numaralardan gerekte açık numaralardan; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adı kullanılarak tehdit ediliyoruz.”

Politize edilmelerine ve herhangi bir tarafa çekilmelerine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Arpak, Emniyet Müdürlüğü’ne kendilerine yapılan tehditleri içeren bir dilekçe vererek suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, hiçbir önlem alınmadığını ve hala açık hedef durumlarının devam ettiğini söyledi.

“Olayın vahameti ve doğurabileceği kötü sonuçların bilinci ile gerek yayın gerekse sonrasındaki tüm barışçıl ve sağduyu çağrılarımıza rağmen Cem TV Medya’nın yetkilileri art arda yaptıkları yazılı açıklamalar ile halkı yanlış bilgilendirmiş, programın sunucusu ile bizleri suçlu göstermiştir.

Ne olmuştu?

13 Nisan’da ki programda, Arpak Kardeşlerin Ahmet Kaya’ya linç girişiminin ardından yazdıkları bir şarkıyı seslendirmeleriyle, sunucu Gonca Elmas ve Arpak Kardeşler arasında Kürtçe müzik tartışması yaşanmıştı.

Sunucu Elmas’ın “40 bin vatandaşımızı katleden çakal başına hizmet eden kim olursa olsun candan düşmanız. Sanatçı siyasi görüşünü ifade ederken sivri uçlara çok dikkat etmelidir” sözleri üzerine Arpak Kardeşler, Ahmet Kaya’nın Elmas’ın bahsettiği özelliklere sahip olmadığını, Türkiye’de Arapça şarkı söyleniyorsa Kürtçe şarkıda söylenebileceğini söylemişti.

Bunun üzerine sunucu Elmas’ın, “Ben burada Türkçe tercih ediyorum. Arapça da söyletmem, isteyen Arap kanallarını seyretsin” cevabı üzerine, Arpak Kardeşler programı terk etmişti.

Halkın sosyal medyada gösterdiği tepki üzerine, “yayın politikamıza uymuyor” denilerek, “Gonca Elmas ile 7 Renk” programı Cem TV tarafından yayından kaldırılmıştı.