Erzurum Karaçoban’da bir kahvede Kürtçe şarkı dinletildiği gerekçesiyle kahvenin mühürlendiği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, faaliyetten men edilen kahve için gerekçe ise “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine ve genel güvenliğine zararlı film veya video gösterilmesi” olarak açıklandı.

Erzurum’un Karaçoban ilçesinde, daha önce HDP’nin seçim irtibat bürosu olarak da kullanılan bir kahvehane, “Kürtçe konuşulduğu” ve “Kürtçe şarkı çaldığı” gerekçesiyle özel harekat timleri, polis ve zabıta tarafından basıldı.

Kahveye sabaha karşı yapılan baskın sonrasında zabıtalarca mühür vuruldu.

Kahvehane sahibi Hindistan Beyazduman, daha önce de sık sık kahvehanesinin polislerce basıldığını öne sürdü.

Bunun nedeni olarak ise seçimlerde kahvesini HDP'ye seçim bürosu olarak vermek şeklinde açıklıyor.

Beyazduman, o günden sonra baskıların arttığını ve polislerce mekanının basıldığını savunarak, "sabah saatlerinde geldiler, zabıta, polis, özel harekat. Sadece helikopter yoktu. İlçede ne varsa gelmişlerdi. Kahvemde esrar ya da silah yoktu. Çaydanlık vardı, çay vardı başka ne olacak. Demlik ve çaydanlığa operasyon yaptılar yani" diyor.

Beyazduman, polisler tarafından kendisine her baskında neden Kürtçe şarkı dinletildiğinin ve neden Kürtçe konuşulduğunun sorulduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor:

“Bunda ne var ki? Kürtçe yasaklı bir değil, Kürtçe şarkı dinlemek de yasak değil. Her yerde de konuşulup dinleniyor. Böylece dilimizi her yerde yasaklamak istiyorlar. Kürtçe anadilimiz tabi konuşacağız bu en doğal ve yasal olan hakkımız ama bunu hazmedemiyorlar. Bu baskılara rağmen yine kahvemi açacağım eskisi gibi.”

Kaynak: Ahval