Kürtçe eğitim vermek üzere açılan ve aynı gün kapatma kararı çıkarılan Kürtçe okulun ikinci kez mühürlenmesi için okulu saran polis, engellemeye çalışan vatandaşlara sert müdahalede bulundu.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde bulunan Ferzan Kemanger Eğitim Destek evi dün mühürlenerek kapatılmıştı. Bu gün sabah saatlerinde mührü sökülen okulda yeniden eğetime başlanmıştı.

Öğleden sonra okulun çevresini zırhlı araçlar ve TOMA ile ablukaya alan polis ile vatandaşlar arasında uzun süre gerginlik yaşandı. Okulun yeniden mühürlenmesini engellemek isteyen öğrenci velileri ve vatandaşlara tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale eden polis, okulu ikinci kez mühürlendi.

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olayda DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ile Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da yoğun gazdan etkilenendi.

Polisin aşırı güç kullanımı gözlerden kaçmazken, olaylar devam ediyor. Bu arada kentin değişik yerlerinden kalabalık gruplar Bağlar’da okulun bulunduğu bölgeye doğru yürüyüşe geçti.(Basnews)