Bir süre önce yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde dün sabah saatlerinde yaşamını yitiren 72 yaşındaki Kürt siyasetçi Feridun Yazar, doğduğu topraklarda gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

DİHA’nın haberine göre; öğlen saatlerinde Feridun Yazar'ın Kürdistan bayrağına sarılı tabutu, ailesi, yakınları, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişi tarafından defnedileceği Urfa’nın Ordek a Biçûk Mahallesi'ne getirildi. 

Köyün dışında bulanan mezarlıkta kitlesel olarak kılınan cenaze namazının ardından Yazar, gözyaşları içerisinde toprağa verildi.


"HAYATI BOYUNCA HEP DİK VE ONURLU DURMUŞTUR" 

Cenaze töreninde konuşan Yazar'ın kızı Revşan Yazar, babasının yaşamı boyunca mücadele eden biri olduğunu söyledi. Yazar'ın yalnız kendi babası olmadığını dile getiren Revşan, "Hayatı boyunca hep dik ve onurlu durmuştur. Demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği için mücadele vermiştir. Onurlu bir şekilde gitti. Her zaman onun yolundan gideceğim. Hem babam hem önemli bir değer gitti, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Tören, DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’de birer konuşma yaparak sona erdi.