Kürt siyasetçi Mahmut Alınak hakkında yıllarca önce yazdığı bir makale nedeniyle “Halkı suç işlemeye tahrik etmek” iddiasıyla dava açıldı.

Kürt siyasetçi Mahmut Alınak hakkında, yıllarca önce yazdığı bir makale nedeniyle “Halkı suç işlemeye tahrik etmek” iddiasıyla Muğla Didim Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Didim Asliye Ceza Mahkemesi’nin isteği üzerine Kars 1. Asliye Ceza Mahkemesi Alınak hakkında zorla getirilme kararı çıkardı. Çıkartılan karar üzerine Alınak ve avukatı Kars Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

'DEVLETLE BAĞLANTILI ÇETELER HAKKINDA DA DAVA AÇSINLAR'

Mahkemede savunma yapan Alınak, hemen hemen her yazısına dav açıldığını belirterek, yıllar önce polislerin yaptığı gözaltı işlemlerinde zor kullanmaya başvurmaları ve kötü muamelede bulunmalarını eleştiren bir makale yazdığını ifade etti.

Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a “Polislerine sahip çık. Sabrımızı taşırma” sözleri ile çağrıda bulunduğunu kaydeden Alınak, insan hukukunun çiğnendiğini söyledi. Alınak savunmasında; “Her makaleme dava açan savcılar devletle bağlantılı olan çeteler hakkında  da dava açsınlar ama açamayacaklar. Buna cesaretleri yetmez. Bizim susmamız isteniyor oysa biz bu halkın vicdanıyız. Toplumun sesiyiz. Toplum karanlığa itilmek isteniyor. Bizim konuşmamız ve yazılarımız halka karşı yerine getirmek zorunda olduğumuz görevimizdir. ‘Sabrımızı taşırmayın’ demenin neresi suç teşkil ediyor” dedi.

Kaynak: MA