Malatya-Maraş 5.Zırhlı Tugay 1. Mekanize Taburu'nda askerlik yaparken 8 Eylül 2011 tarihinde öldürülen Kürt asker Eren Özel davasında, katil zanlısı Ahmet Aktaş serbest bırakıldı. Amca Mahmut Özel, “Yeğenim göz göre göre bilinçli vuruldu ama katili serbest bırakıldı. Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

7 Ağustos’ta Antep Askeri Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Aktaş ve avukatı ile er Eren Özel’in akrabaları ve avukatları katıldı. 

Duruşmada sanık Ahmet Aktaş, “Özel’i yanlışlıkla vurduğunu, kasıtlı vurmadığını” iddia ederek tahliyesini istedi. Özel’in avukatı ise Aktaş’ın Özel’i bilinçli bir şekilde vurduğunu söyleyerek tutuklu yargılanmasını ve cezalandırılmasını talep etti. 

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti bir skandala daha imza atarak sanık Ahmet Aktaş’ın Özel’i kasten vurmadığına kanaat getirdi ve tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 8 Eylül’de yapılacak. 

“YALANLARLA DOLU BİR DAVA”
Aktaş ilk duruşmada silahının bozuk olduğunu dile getirmiş ancak kriminal raporda silahın temiz olduğu ortaya çıkmıştı. Yine Aktaş silahın yerde olduğunu ve Özel'in kaza sonucu vurulduğunu iddia etmişti. Fakat tanık Y.Ş. ifadesinde olay esnasında silahın yerde değil Aktaş’ın üzerinde olduğunu belirtmişti. Daha önceki duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren Uzman Çavuş Eyüp Işık’ın yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Işık, ifadelerinde cinayet günü askerleri kontrol ettiğini Ahmet Aktaş’ı da gördüğünü söylemişti, ancak Aktaş, Işık’ın ifadelerini yalanlayarak, ''uzman çavuş Eyüp Işık bizi kontrol etmeden gitti kendisi yalan söylüyor” demişti.

TANIK: AHMET YALAN SÖYLÜYOR
Tanık sıfatıyla ifade veren asker Y.Ş. ise şunları söylemişti: “Çimenleri sulamaya gidiyordum Ahmet Aktaş benden sigara istedi bende vermedim çimenleri sulamak için 10 metre adım attığımda silah sesi geldi koştum baktım Ahmet ağlıyor ‘Eren intihar etti’ dedi. Olay esnasında silah yerde değildi Ahmet’in üstündeydi. Ahmet ifadesinde benden sigara aldığını söylemiş, yalan söylüyor ben ona sigara vermedim.” 

“KÜRT VE ALEVİ OLDUĞU İÇİN KATLEDİLDİ”
Er Eren Özel’in amcası Mahmut Özel, “Benim yeğenim Kürt ve Alevi olduğu için katledildi. Bu cinayette çok şey dönüyor. Katilin serbest bırakılması yaramızı büyüttü. Katilin serbest bırakılmasıyla artık adalet yerini bulmayacak. Yeğenim göz göre göre bilinçli vuruldu ama katili serbest bırakıldı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Eylül’de görülecek davada tutuklu yargılanmasını talep edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

TÜRK BAYRAĞI İADE EDİLMİŞTİ
Eren Özel’in cenazesi Pirpirim köyünde toprağa verildiği sırada askeri birlik tarafından gönderilen çelenk, köy halkı tarafından yakılmıştı. 

Eren Özel’in amcası Mahmut Özel ve annesi Zeynep Özel ise Malatya 2. Ordu Komutanlığına giderek askerlere Türk bayrağını iade etmişlerdi.

Eren Özel’in annesi Zeynep Özel, oğlunun katledilmesiyle ilgili yazdığı mektupta, “Oğlum gitme dedim askere Kürtsün, Alevisin, Solcusun vururlar seni demiştim. Bu devlet babanı zindanlarda seni de Mezarlarda çürütecek” ifadelerini kullanmıştı. (ANF)