Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde HDP Bismil İlçe Örgütü ile Bismil Belediyesi Meclis üyeleri arasında oynanan halı saha futbol müsabakasında "Kürdistan" yazılı formayı giydiği için partinin ilçe eş başkanı Refai Baran hakkında "örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Baran’ın, 11 Temmuz 2019 günü "Bismil Arena Halı Saha" rumuzlu Facebook hesabından "Bismil Belediyesi HDP Yönetimi-Bismil Meclis Üyeleri" başlığıyla paylaşılan fotoğraf nedeniyle ifadesi alındı.

MA'nın haberine göre Baran, polise verdiği ifadede söz konusu fotoğrafın herhangi bir suç teşkil etmediğini ve kendi sosyal medya hesabından paylaşmadığını belirtti.

Üzerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyen Baran, "Benim propaganda yapmak gibi bir amacım yoktur. Olsaydı zaten kendi hesabımdan paylaşırdım. Kıyafetimde yazılı 'Kürdistan' ibaresi coğrafi bir gerçeklik olup Birleşmiş Milletler'de (BM) de statüsü kabul edilmiş bir coğrafi bölgedir. Kısa bir süre önce de eski Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır Kent Meydanı'nda Kürdistan'ın varlığını kabul eden ifadelerde bulunmuştur. Cumhurbaşkanı da Meclis kürsüsünde Kürdistan varlığını kabul etmeyen kesimleri cahillikle suçlamıştır” dedi.