Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Yeni Yurt Merkez Camisi'nde cami imamı olduğu iddia edilen kişinin,  Kuran kursuna katılan çocuğu arkadaşlarının gözü önünde feci şekilde darp ettiği anlar kameraya yansıdı.

Kurstaki bir başka öğrenci tarafından kaydedilen görüntülerde, imamın öğrenciye tokatlar attığı daha sonrada havaya kaldırıp yere fırlattığı görülüyor.

Ayrıca kursta bulunan diğer öğrencilerin korkudan panikle kaçıştığı kameralara yansıdı.

Görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol İlçe Müftülüğü tarafından müezzin hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Bu arada çocuğuna darp raporu alan baba Adem G., de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Savcılık da iddialar üzerine adli soruşturma başlattı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde müezzin Necmi G.'nin cami içerisinde ses yaptığı iddiasıyla B.G'yi  darp ettiği görüntülere dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erbaş açıklamasında şunları söyledi:

"Bazı medya mecralarında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir camimizde yaşandığı iddia edilen görüntünün ardından ilgili birimlerimize konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatılması talimatını verdim. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Camilerimizin süsü, çiçekleri ve neşesi olan çocuklarımızın İslam'ı, Rabbimizi, Peygamberimizi ve güzel ahlak gibi birçok iyi hasleti öğrenecekleri camilerimizde onların onurunu hiçe sayan, rencide eden ve şiddete başvuran hiçbir davranış kabul edilemez."

Kaynak: Cumhuriyet