Şırnak’ta 27 Mayıs’ta gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter aylar sonra Irak'ın Kerkük kentinde yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.

Külter'in annesi, aylar sonra oğlunun yaşadığını TV'den duyduğu anı "Sevinçten bayılmak üzereydim, kendimi tutamadım ağladım" sözleriyle anlattı.

"Bütün kurumlar, halk ve anneler Hurşit'in akıbeti için çok emek verdiler" ifadelerini kullanan anne Külter, oğluna kavuşmayı annelerin mücadelesine borçlu olduğunu söyledi.

'HALKIN TEPKİSİ OLMASA OĞLUMU GÖREMEYECEKTİM'

Hurşit Külter için mücadele eden herkese çok teşekkür eden Anne Külter’in açıklamaları şöyle:

"Eğer halkın tepkisi ve duyarlılığı olmasaydı belki bir daha oğlumu göremeyecektim. Tek temennim tüm çocukları kayıp annelerin de bir gün bu şekilde sevinmeleridir. Bütün kayıp ailelerinin bir an önce kavuşmasını istiyorum. Onlar bulunana dek biz onların yolunda olacağız, akıbetlerini sormaktan geri adım atmayacağız."

"Hurşit'i bulabildik, umarım bir gün bütün kayıpları da bu şekilde buluruz. Hiçbir zaman kayıpları aramaktan geri durmayacağız. Oğlumu bulmuş olsak da halen içimiz rahat değil. Oğlumuzu bulduk, sevindik, fakat asıl sevinç tüm kayıpların bulunduğu anda yaşayacağız"

'YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİZ'

Külter'in abisi Cihat Külter ise, Hürşit Külter'in yaşadığını öğrendikten sonra ailecek yeniden doğmuş gibi olduklarını dile getirdi.

Külter, "Bu süreçte tek amacımız Hurşit'ten bir haber almaktı. Şırnak’taki yasak nedeniyle elimizden bir şey gelmiyordu ve gün geçtikçe umutlarımız tükeniyordu. Ama şimdi çok mutluyuz. Bu süreçte başta Cumartesi Anneleri olmak üzere bütün halkımıza verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'CUMARTESİ ANNELERİ’NE MİNNETTARIZ'

Hurşit Külter'in abisi Kamil Külter de, "Bu süreçte kardeşimizin akıbeti için çok mücadele verildi. Bu mücadelenin başını da Cumartesi Anneleri çekti. Bugün ortaya çıkan sonuç elbette bu mücadele sayesinde oldu ve biz mücadele veren herkese minnettarız" dedi.

(Kaynak: DİHA)