Koç ailesiyle en çok okunan romanlardan ‘Küçük Prens‘in yazarı Antoine de Saint-Exupéry’nin akraba olduğu ortaya çıktı. Yazar Mehmet Coral’ın yeni kitabına göre, Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç’la Saint-Exupéry aynı aileye mensup.

Habertürk gazetesinden Ümran Avcı’nın haberine göre, tarihi araştırma kitaplarıyla tanınan Coral’ın önümüzdeki ay yayımlanacak olan ve ‘Küçük Prens’in biyografisini kaleme aldığı romanındaki ilginç ayrıntı şöyle:

1760′LARDA İZMİR’E GÖÇ ETTİ

Saint Exupéry’nin eniştesi Pierre’in mensubu olduğu, güney Fransa’da iyi tanınan Giraud ailesi, Levant’a kadar yayılan büyük bir ticaret imparatorluğuna sahipti. Ailenin Marsilya kolundan Jean-Baptiste de Giraud, 1760′larda İzmir’de bir ticaret ve sanayi grubu kurmuştu. Giraud ailesi zaman içinde Şark Halı, Pamuk Mensucat ve İzmir Basma Fabrikası gibi yatırımlara girdi. Caroline Koç da, işte bu ailenin son kuşak temsilcilerinden.

Coral kitabında, Saint-Exupéry’nin pilot olmasıyla Mustafa Koç’un havacılık merakı arasındaki paralelliğe de dikkat çekti.

2′İNCİ DÜNYA SAVAŞI’NDA BİR ÇOCUĞUN GÖZÜNDEN DÜNYA

Aristokrat kökenli Fransız yazar ve pilot Saint-Exupéry, ‘Küçük Prens‘i, 2′inci Dünya Savaşı sırasında New York’ta bir otel odasında yazmıştı. Saint-Exupéry’nin suluboya çizimlerinin de yer aldığı kitap, Sahra Çölü’ne düşen bir pilotla bir asteroid’de yalnız yaşayan ‘Küçük Prens’in karşılaşmasıyla başlar; pilotla sohbetleri üzerinden dünyayı ve insanları ‘keşfeden’ Küçük Prens’in şaşkınlığı vurgulanır.

Küçük Prens 1943′te yayımlandı; bugüne dek 250 dile çevrilen kitap yılda iki milyon kopya satıyor. Küçük Prens’in bugüne dek dünya çapında en az 140 milyon kopya sattığı ve tarihte en çok satan kitaplardan biri olduğu sanılıyor.