Türkiye Komünist Parti (TKP) adının kullanımı konusundaki anlaşmazlıkların yol açtığı gerilimin karşılıklı şiddete dönüşmesinin ardından HDK, Halkevleri, ÖDP, EMEP, EHP ve KÖZ ortak bir açıklama yayımladı.

Ortak açıklamada, “Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez” denildi.

Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez. Aynı gelenekten gelen KP ve HTKP arasındaki tartışma ve sorunlar karşılıklı şiddet uygulama boyutuna ulaşmıştır

Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez.

Türkiye’de ilerici, devrimci hareketin kendi arasındaki siyasi anlaşmazlıkları şiddet yoluyla çözme yaklaşımı tek adam rejimine karşı demokrasi mücadelesi verenlere zarar vermekten başka bir sonuç yaratmaz. İlerici güçler arasındaki sorunların tartışarak, konuşarak, eleştiri ve özeleştiri yöntemiyle çözülebileceğine inanıyoruz.

Bu nedenle tarafların sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerine inanıyor, bunun gereğini yapmaya çağırıyoruz. Faşizme karşı yan yana gelmeye, omuz omuza mücadele etmeye en fazla ihtiyacımız olduğu böylesi bir dönemde, ortak mücadele zeminini zedeleyen bu tutumdan vazgeçmeye ve “sol duyuya” davet ediyoruz”

(Kaynak: Evrensel)