Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davanın 55. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık Ruhi Abat savunmasına devam etti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Abat, tanık İlker Çınar'ın kitaplarında misyonerliği kötü gösterdiğini ve bu yönde provokatörlük yaptığını savundu. Abat, misyonerlerden ve Hristiyanlardan nefret duyulacaksa Çınar'ın kitaplarını okumanın yeterli olacağını iddia ederek Çınar'ın kitaplarında yer verdiği misyonerlerin Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki gençleri hedef aldığı yönündeki ifadelerin daha sonra kendilerine ihale edildiğini ileri sürdü.

Duruşma sonunda avukatlardan talepleri alındı.

KOZMİK ODADADAKİ BELGELER DOSYAYA EKLENSİN

Müdahil avukatlardan Erdal Doğan, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nca hazırlanan raporun, davadaki iddialarla ilgili olduğunu belirterek, raporda dava konusu olan cinayetlere yer verildiğini kaydetti. Raporun tümünü iddianameye ek delil olarak sunduklarını anlatan Doğan, raporun dikkate alınmasını istedi. Gazetelerde parça parça bazı bilgileri yayınlanan MİT raporuna göre Özel Harp Dairesi ya da Seferberlik Tetkik kurulu adıyla anılan kuruma bağlı çok sayıda operasyon birliğinin olduğu ve kamuoyunu sarsan cinayetlerinin bu yapılar tarafından gerçekleştirildiği, suikast planları hazırlandığı iddiaları yer almıştı. Seferberlik Tetkik Kurulu bünyesinde sivil direnişi organize edecek “Muharebe Arama Kurtarma”(MAK) Birliği’nin çok sayıda silah depolarının bulunduğu da iddia edilmişti.

Araştırma Komisyonu'na Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından gönderilen gizli belgeyi anımsatan Müdahil avukatlardan Erdal Doğan, belgenin rapor ekinde yayınlanmadığını, meclis kayıtlarındaki söz konusu yaklaşık 300 sayfalık tutanağın, eki olan ihbar mektubu veya tutanakla birlikte mahkemeye gönderilmesini talep etti. Doğan, “Basından edindiğimiz 4 sayfadan oluşan ve ilgili klasörün üst yazısı veya eki şeklinde sunulan ihbar mektubunda, mahkememizde ikinci ek iddianame bağlamında yargılama konusu edilen cinayetlerle ilgili olarak doğrudan bahsi geçen Özel Harp Dairesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı oluşturulan Beyaz Kuvvetler ve Siyah Kuvvetler tarafından işlendiği açıkça belirtilmektedir” ifadesini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ile yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin 2009 yılında dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç'a suikast hazırlığı iddiasıyla bir soruşturma başlattığını ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

“Bilindiği üzere Sayın Savcı Mustafa Bilgili, ilgili soruşturma kapsamında Özel Harp Dairesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı kozmik odada arama ve araştırma gerçekleştirmiştir. Sayın mahkemeden talep ve ricamız Sayın savcılığa dava dosyamızda birleşen tüm iddianameler eklenerek, iddianamelerde yer alan sanıklar ve bazı sanıkların ilişkisi olduğu iddia edilen Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) Özel Harp Dairesi Özel Kuvvetler Komutanlığı ve ona bağlı çalışan Beyaz ve Siyah Kuvvetler, JİTEM gibi yapılar hakkında iddianamede yer alan iddialarla ilgili olan ve dosyamızı ilgilendirebilecek ulaştığı tüm bilgi ve belgelerin mahkememiz dosyasına gönderilmesini talep ve rica ediyoruz” diye konuştu.